Kanoën met de hond op de Ruiten Aa in Westerolde

Melissa en Joy’s Onvergetelijke Kanotocht op de Ruiten Aa

Melissa besloot een vroege kanotocht te maken met haar hond Joy bij Kanoverhuur Ruiten Aa in Westerwolde. Ze kozen voor een all-inclusive kanotocht, inclusief transport, koffie, thee en versnaperingen. Kanoën met de hond op de Ruiten Aa in Westerolde. Om de natuur te zien ontwaken, wilden ze al om 6 uur ’s ochtends vertrekken. Melissa en Joy arriveerden iets voor zessen bij het vertrekpunt, waar ze hun auto konden parkeren en de Canadese kano al klaar lag. Willem, de vriendelijke verhuurder, heette hen welkom en gaf een korte uitleg over de route en de benodigdheden.

Voorbereiding en Vertrek

Al langere tijd zat Melissa te denken om iets speciaals te gaan doen met haar hond Joy. Joy is een oude Labradordame van 12 jaar oud, gek op water en eten. Echter door haar leeftijd zijn bepaalde activiteiten gewoonweg te zwaar geworden voor haar. Via een kennis had Melissa gehoord van de kanoroutes in Westerwolde op de Ruiten Aa. Een nog onbekend stukje natuur in Nederland. Nieuwsgierig als Melissa is, heeft ze een all-inclusive kanoroute gereserveerd bij Kanoverhuur Ruiten Aa. Via de website was alles zo geregeld en kon ze ook gelijk aangeven dat ze Joy gratis mee zou nemen.

De Canadese kano was uitgerust met een grote waterdichte ton, gevuld met koffie, thee, een lekkere versnapering en een fles koud water voor Joy. Voor het comfort waren er dikke kussens voor zowel Melissa als Joy in de kano gelegd. Joy, ondanks haar leeftijd, was enthousiast om weer op avontuur te gaan. Haar waterbak stond al klaar bij haar kussen. Na een korte uitleg over de tocht stapten Melissa en Joy met hulp van Willem de kano in. De Canadese kano is een ruime driepersoons kano met meer dan genoeg plek voor Melissa en Joy. Er had zelfs nog wel iemand in mee gekund.

instappunt kanovaren ruiten aa
Kanoën Ruiten Aa Westerwolde

De Magische Ochtend op de Ruiten Aa

Terwijl de zon opkwam, peddelden ze rustig de Ruiten Aa op. De natuur ontwaakte om hen heen: blauwe vlinders fladderden langs, een waterjuffer zweefde voorbij en aan de waterkant zagen ze herten drinken. Joy legde haar kop op de rand van de kano, genietend van het kabbelende water. Vroeger was ze een echte waterrat, maar nu geniet ze meer van het uitzicht. De ochtend bracht nog een koel briesje met zich mee op het water. Het beloofde een warme dag te worden vandaag.

Pauze op het Water

Na ongeveer een uur varen vonden ze een mooie plek om te pauzeren. Melissa opende de waterdichte ton en ontdekte een lief pakketje met koffie, thee, een thermoskan heet water en een grote koek. Voor Joy was er een fles koud water. Melissa deelde haar koek met Joy terwijl ze genoten van de stilte en de vele vogels om hen heen. Het hoogtepunt was de verschijning van een ijsvogel, die zich kort op een paal aan de waterkant liet zien.

Dit zijn unieke momenten. Melissa prijst zichzelf gelukkig dat ze deze mooie herinneringen met Joy kan maken. Na de welverdiende pauze vervolgden ze hun tocht. De natuur langs de Ruiten Aa was adembenemend mooi. Sommige stukken waren uitdagend door de begroeiing, maar over het algemeen was het rustig en prettig varen. Langs de oevers was er veel te zien voor natuurliefhebbers, met diverse planten en dieren.

Kanoën Ruiten Aa Westerwolde

Terugkeer en Afsluiting

Tegen het einde van de ochtend steeg de temperatuur snel tot 28 graden, wat voor Melissa het teken was om de tocht te beëindigen. Ze stuurde een berichtje naar Willem en stopte bij het dichtstbijzijnde uitstappunt wat ze op de bijgeleverde routekaart zag staan. Binnen tien minuten was de transfer ter plaatse om hen te helpen en terug te brengen naar de auto. Joy strekte nog even haar oude benen voordat ze de auto in stapten.

Melissa plaatste die middag hun ervaring en foto’s op Google Maps, zodat meer mensen kunnen ontdekken hoe magisch een kanotocht met een hond op de Ruiten Aa kan zijn. De service van Kanoverhuur Ruiten Aa, met hun all-inclusive aanpak en persoonlijke aandacht, maakte dit een onvergetelijke ervaring voor zowel Melissa als Joy.

Kanoën met de hond op de Ruiten Aa in Westerwolde is voor jong en oud. Voor meer informatie over deze fantastische kanoverhuur kun je terecht bij het Dal van de Ruiten Aa.

Contactgegevens

Dal van de Ruiten Aa

Bovennieuwlandsweg 1

9541 SZ Vlagtwedde

Mail: info@dalvanderuitenaa.nl