Dal van de Ruiten Aa
Kano verhuur

Kano Verhuur

Dal van de Ruiten Aa

Kano Verhuur in het Dal van de Ruiten Aa

Welkom bij Dal van de Ruiten Aa, gelegen in het schilderachtige Vlagtwedde, in de gemeente Westerwolde, provincie Groningen. Hier bieden we niet alleen luxe chalets omringd door de natuur aan, maar ook de mogelijkheid om de rustige waterwegen van Westerwolde te verkennen met onze kano verhuur. Laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid terwijl je rustig peddelt op de Ruiten Aa, omgeven door bossen, natuurgebieden zoals Natura2000, vennen, beken, meren en uitgestrekte akkerlanden.

Geschiedenis van Dal van de Ruiten Aa en de Ruiten Aa

Dal van de Ruiten Aa is niet zomaar een plek; het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oorspronkelijke vorming van Westerwolde. De Ruiten Aa, een belangrijke waterweg in dit gebied, heeft door de eeuwen heen een cruciale rol gespeeld in bijvoorbeeld de ontwikkeling van de omgeving.

In de afgelopen decennia heeft de provincie Groningen zich ingezet om de Ruiten Aa terug te brengen in zijn oorspronkelijke vorm. Met subsidies en milieuprojecten is er hard gewerkt om de natuurlijke habitat te herstellen en daardoor het ecosysteem van de beek te versterken. Dit heeft geleid tot een bloeiende omgeving vol met diverse flora en fauna. De Ruiten Aa is nu een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en recreanten.

De Ruiten Aa is een van de meest geliefde beken in Westerwolde, en heeft een rijke geschiedenis die hiermee teruggaat tot vele eeuwen geleden. Oorspronkelijk diende de beek als een belangrijke waterweg voor de handel en transport in de regio.

Huur een kano tijdens het verblijf

De kano verhuur is een extra service die beschikbaar is voor gasten die een chalet huren bij Dal van de Ruiten Aa. Het huren van een kano is eenvoudig en biedt een geweldige manier om je vakantie-ervaring te verrijken. Het vervoer van en naar de kano locatie wordt geregeld, samen met een heerlijk lunch/brunchpakket met verse broodjes, koffie, thee, sap en wat lekkers. De tocht duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en is perfect geschikt voor zowel beginners als ervaren kanoërs.

Kenmerken van de kano’s

De kano’s zijn ruim en comfortabel, met een droog opbergvak om je persoonlijke spullen veilig te bewaren. Ze zijn voorzien van pedalen voor het sturen en kunnen maximaal één personen dragen. Reddingsvesten zijn beschikbaar voor extra veiligheid indien gewenst. De tocht is zonder begeleiding en op eigen risico.

Verken de natuur vanaf het water

Kanoën op de rustige wateren van de Ruiten Aa is een ontspannende en plezierige activiteit voor iedereen. Het vereist weinig inspanning en biedt de mogelijkheid om in alle rust te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. Vanaf het water kun je het wildleven bewonderen, zoals herten, konijnen, vossen en een overvloed aan vogels. Het landschap van Westerwolde is adembenemend en biedt talloze mogelijkheden voor (hobby)fotografen om prachtige foto’s te maken.

Avontuur en plezier voor iedereen

Kano Verhuur

 

Het toevoegen van een kano avontuur aan je verblijf bij Dal van de Ruiten Aa zorgt voor extra avontuur en plezier tijdens je vakantie. Kanoën is niet alleen een leuke activiteit, maar ook goed voor de gezondheid. Het biedt de mogelijkheid om te ontspannen, te genieten van de natuur en onvergetelijke herinneringen te creëren met vrienden en familie.

Klaar om het water op te gaan en avontuurlijke herinneringen te maken? Reserveer vandaag nog je kano tocht bij Dal van de Ruiten Aa en bereid je voor op een onvergetelijke ervaring in het prachtige Westerwolde!

Contactgegevens

Dal van de Ruiten Aa

Bovennieuwlandsweg 1

9541 SZ Vlagtwedde

Tel: 06 – 57523081

Mail: info@dalvanderuitenaa.nl