Dal van de Ruiten Aa
Kano verhuur

Kano Verhuur

Dal van de Ruiten Aa

Kano Verhuur Westerwolde in het Dal van de Ruiten Aa

Een mooie kano huren in Westerwolde om de Ruiten Aa eens van dichtbij te bewonderen? Dan zit je voor kano verhuur bij het Dal van de Ruiten Aa aan het juiste adres! Huur nu een kano of kajak inclusief transport, prachtige routes met bezienswaardigheden en stops, koffie en/of thee met een versnapering in een all-inclusive kanovaart.

All-inclusive kano verhuur

Een kano of kajak huren in de provincie Groningen is het perfecte dagje uit voor mensen die op een ontspannen manier de natuur van Westerolde willen ontdekken. Het transport van en naar de kano aanlegpek wordt geregeld zodat je zorgeloos en zonder moeite gelijk in kunt stappen. De routes zijn allen met de stroom mee en van A naar B. Het is dus niet nodig om terug te varen. Zo vaar je nooit hetzelfde stuk tweemaal of tegen de stroming in. Je ziet dus twee keer zoveel!

Er zijn verschillende, prachtige routes te verkennen die allemaal stroomafwaards zijn. Geen vermoeiende of intensieve tocht, gewoon heerlijk genieten van het kabbelende water en de prachtige natuur die de Ruiten Aa te bieden heeft. De kanotochten zijn geschikt voor jong en oud. Ontdek vanaf de Ruiten Aa het mooie Sellingen, Ter Apel, Wedde en nog veel meer!

Naast een uitgebreide route met de mooiste plekjes, leukste restaurantjes en aanlegplekken, ontvang je koffie en/of thee met wat lekkers. Zo ben je verzekerd van een heerlijke versnapering tijdens het kanovaren. Boek een all-inclusive kanotocht voor twee personen over de Ruiten Aa samen met familie of vrienden. Het routetarief voor 2 personen ligt op € 95,- 

All-inclusive

Kanovaren in Westerwolde

 

Transfer ♦

Kano of Kajak ♦

Uitgebreide vaarroutes ♦

Koffie en/of thee met wat lekkers ♦

Waterdichte ton of compartiment ♦

Stroomafwaards enkele route ♦

Voor jong en oud ♦

Reserveren

Wat anderen zeggen

  • Echt super mooie route met de kajaks gemaakt afgelopen meivakantie. Mooiste van alles was nog het transport. Normaal stap je in op een vast punt waar je ook weer terug... read more

    Samen op Reis Avatar Samen op Reis
    07/06/2024

Transfer

Kanoverhuur Dal van de Ruiten Aa biedt je de mogelijkheid om een kano te huren, inclusief een prachtige vaarroute met transport! De kano’s worden vervoerd naar het instappunt naar keuze, waardoor je zonder moeite instapt en kunt genieten van de tocht. Bij het gekozen uitstappunt staat de transfer te wachten om je weer terug te brengen naar de eigen auto of het luxe chalet. Zo kun je ontspannen genieten van het huren van een kano in Westerwolde, zonder dat het moeite of extra inspanning kost.

De gekozen kanoroute brengt je stroomafwaards langs de mooiste plekjes van de Ruiten Aa. Door met de stroom mee te peddelen zijn de kanotochten niet extra intensief en dus geschikt voor zowel jong als oud. Langs de route staan bezienswaardigen aangegeven die zeker de moeite waard zijn te ontdekken. Naast gezellige eetgelegenheden die je aan kunt doen voor een welverdiende pauze, ontvang je bij de kano verhuur ook een eigen tas met koffie en/of thee met een lekkere versnapering. Hoe leuk is het om midden in de natuur op het water te kunnen genieten van wat lekkers, of gezellig in het gras aan de waterkant.

Een kano huren bij het Dal van de Ruiten Aa in Westerwolde brengt je niet alleen een onvergetelijke kanotocht. Met deze all-inclusive kanotocht ben je tevens voorzien van transport, een zelf gekozen prachtige vaarroute en daarbij koffie/thee met een lekkere verrassing! Hoe mooi is dat?

Kenmerken van de kano’s

Bij kanoverhuur Dal van de Ruiten Aa heb je keus uit verschillende typen kano’s, namelijk eenpersoons kajaks en twee- of driepersoons kano’s. De kano’s en kajaks zijn ruim en comfortabel, met een droog opbergvak om je persoonlijke spullen veilig te bewaren of een waterdichte opbergton. De kajaks zijn voorzien van pedalen voor het sturen en kunnen maximaal één personen dragen. De kano’s, ook wel Canadees genoemd, bieden plek aan 2 of 3 volwassen mensen en heeft meer ruimte voor het meenemen van spullen.

Reddingsvesten zijn beschikbaar voor extra veiligheid indien gewenst en kunnen bijgeboekt worden per tocht. De tocht is zonder begeleiding en op eigen risico. Alle kano’s en kajaks zijn voorzien van GPS.

kano verhuur westerwolde

Wat kost de all-inclusive kanoverhuur?

Instaptijden:

08:00 uur of 13:00 uur

Gemiddelde duur vaarroute:

Naar eigen inzicht; dit bepaal je zelf

Routetarief 2 personen:

€ 95,- per route voor een tweepersoons kano of twee kajaks

Inclusief:

transport, vaarroute, waterdichte ton, koffie en/of thee met wat lekkers

Extra opties:

reddingsvest/lifejacket € 5,- per persoon

Waar kan ik kanovaren op de Ruiten Aa?

De Ruiten Aa heeft een lengte van bijna 30 km waardoor er volop mogelijkheden zijn om de meest geschikte tocht te zoeken die bij je past. De duur van de kanoroute bepaal je helemaal zelf en naar eigen inzicht. Door je eigen wensen aan te geven kunnen we samen de meest mooiste route samenstellen. De meest bekende vaarroutes nemen je ondermeer mee langs de volgende bezienswaardigheden:

Klooster Ter Apel

Al eeuwenlang maakt het klooster in Ter Apel deel uit van het Westerwoldse landschap. Ooit was het een uitgestrekt landschap, compleet met kleine nederzettingen, bijgebouwen en bruggen in de omgeving. Ondanks de verstreken tijd, prijkt het Klooster nog steeds tussen de bossen van Ter Apel, dicht bij de bron van de Ruiten Aa. Het is een bezoek meer dan waard, met een kruidentuin op de binnenplaats en een zeer goed restaurant waar je kunt genieten op het terras met zicht op het klooster. Ook kun je getuigen zijn van spectaculair, jaarlijks middeleeuws festival begin september. 

 

Ter Borg

Ter Borg is een klein dorpje met Westerwoldse en Oldambtster boerderijen van wel 200 jaar oud. Bij de brug in Ter Borg staat een zeventiende-eeuwse schaapskooi die onderdak biedt aan één van de weinige schaapskuddes van de provincie Groningen. De schaapskooi uit de 17e eeuw wordt nog steeds gebruikt. Deze nederzettin met rijkelijk versierde historische panden is direct gelegen aan de slingerende Ruiten Aa. Voorzien van kleine parkeerplaats aan zowel het begin als aan het eind van het buurtschap. Bij uitstek geschikt voor een rondwandeling door het eeuwenoude Groninger landschap, met kenmerkende, kleine glooiende akkertjes en vee.

 

Burcht van Wedde

De Wedderburcht bevindt zich nabij de monding van de Ruiten Aa en het Veelerdiep, na de Giezelbaarg, een monument ter nagedachtenis aan de heksenvervolging. Aan de rand van het dorp Wedde staat een klein kasteeltje, de Wedderborg, die dateert uit de 14e eeuw. Het terrein van Wedderburcht heeft een slotgracht, een speeltuin, dieren en een wandelpad rondom het kasteel. De tuin is toegankelijk voor bezoek en er is een klein museum aanwezig.

Geschiedenis van Dal van de Ruiten Aa en de Ruiten Aa

Dal van de Ruiten Aa is niet zomaar een plek; het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oorspronkelijke vorming van Westerwolde. De Ruiten Aa, een belangrijke waterweg in dit gebied, heeft door de eeuwen heen een cruciale rol gespeeld in bijvoorbeeld de ontwikkeling van de omgeving.

In de afgelopen decennia heeft de provincie Groningen zich ingezet om de Ruiten Aa terug te brengen in zijn oorspronkelijke vorm. Met subsidies en milieuprojecten is er hard gewerkt om de natuurlijke habitat te herstellen en daardoor het ecosysteem van de beek te versterken. Dit heeft geleid tot een bloeiende omgeving vol met diverse flora en fauna. De Ruiten Aa is nu een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en recreanten.

De Ruiten Aa is een van de meest geliefde beken in Westerwolde en heeft een rijke geschiedenis die hiermee teruggaat tot vele eeuwen geleden. Oorspronkelijk diende de beek als een belangrijke waterweg voor de handel en transport in de regio.

Verken de natuur vanaf het water

Kanoën op de rustige wateren van de Ruiten Aa is een ontspannende en plezierige activiteit voor iedereen. Het vereist weinig inspanning en biedt de mogelijkheid om in alle rust te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. De routes zijn allen met de stroom mee en van A naar B. Het is dus niet nodig om terug te varen. Zo vaar je nooit hetzelfde stuk tweemaal of tegen de stroming in. Vanaf het water kun je het wildleven bewonderen, zoals herten, konijnen, vossen en een overvloed aan vogels. Het landschap van Westerwolde is adembenemend en biedt talloze mogelijkheden voor (hobby)fotografen om prachtige foto’s te maken.

 

Fotografie

Voor de (hobby)fotografen organiseert het Dal van de Ruiten Aa speciale kanoroutes voor het spotten en fotograferen van wildleven. De routes zijn ingesteld voor het maken van de meest mooie foto’s. Hierbij valt te denken aan het spotten van de ijsvogel, herten, vossen etc. Wil je meer uit je fotografie halen? Denk er dan eens aan om een overnachting te boeken in een luxe natuurchalet bij het Dal van de Ruiten Aa. De locatie van de chalets is speciaal ingericht voor vogel- en natuurliefhebbers.

Overnachten in Westerwolde

In het Dal van de Ruiten Aa bieden we niet alleen kanoverhuur aan, ook is het mogelijk om te blijven overnachten in een luxe chalet omringd door de natuur. De Ruiten Aa heeft een lengte van bijna 30km en zit vol met verrassingen. Je kunt dus prima meerdere dagen vullen met elke dag een nieuwe route. Daardoor zijn er volop mogelijkheden om de rustige waterwegen van de Ruiten Aa in Westerwolde te verkennen met onze kano verhuur in combinatie met een of meerdere overnachtingen.

Laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid terwijl je rustig peddelt op de Ruiten Aa, omgeven door bossen, natuurgebieden zoals Natura2000, vennen, beken, meren en uitgestrekte akkerlanden. Zit de tocht erop? Dan kun je heerlijk uitrusten in een van de knusse recreatiewoningen die zijn voorzien van alle luxe en comfort.

Kano Verhuur

 

Kanoën is niet alleen een leuke activiteit, maar ook goed voor de gezondheid. Het biedt de mogelijkheid om te ontspannen, te genieten van de natuur en onvergetelijke herinneringen te creëren met vrienden en familie.

Klaar om het water op te gaan en avontuurlijke herinneringen te maken? Reserveer vandaag nog je kano tocht bij Dal van de Ruiten Aa en bereid je voor op een onvergetelijke ervaring in het prachtige Westerwolde!

Kanoverhuur boekingsformulier

Totaal: € -

Kanoverhuur boekingsformulier

Totaal: € -

Contactgegevens

Dal van de Ruiten Aa

Bovennieuwlandsweg 1

9541 SZ Vlagtwedde

Mail: info@dalvanderuitenaa.nl